dilluns, 3 de juny del 2024

Marxa trail Arenys de Mar

 


  Tenia ganes d'acomiadar-me de la meva temporada esportiva fins al setembre participant en una cursa que no hagués fet mai. Tenia 3 opcions atlètiques possibles: Cantonigròs (que ja l'he feta moltes vegades), un trail a Orís (terreny que conec força, però em va semblar que tenia un perfil massa dur i si tenim en compte que la setmana passada havia fet la mitja de la Fageda) i un trail a Arenys de Mar. Em vaig decantar per aquesta darrera opció i la vaig encertar de ple. Vaig descobrir un Maresme ancestral, que no es va saber respectar al costat del mar i que em va permetre intuir com devia ser aquest indret abans de la destrucció de l'espai natural a causa de l'urbanisme descontrolat del segle passat. El punt de sortida es trobava ja en un lloc elevat i envoltat de pins, que ja ens feia intuir què trobaríem més endavant. 

  Cap a 400 esportistes estàvem disposat a gaudir d'una matinal assolellada, però fresqueta per les darreres pluges que havien regat generosament la zona on havíem de córrer.





   Cap al km 2 vam entrar al parc de cal Jelpí amb el seu llac i castell dins ja del municipi d'Arenys de Munt. Tot molt ben endreçat i bonic. 




 A partir d'aquí el paisatge va ser espectacular amb un bosc de pins i de vegetació mediterrània preciós, també amb continuades pujades i baixades que van sumar un total de gairebé 400 metres de desnivell positiu.

   Vaig arribar en la posició 227 d'un total de 316 arribats. La qual cosa demostra el caràcter molt popular d'una cursa que ja té 45 edicions celebrades, perquè en trails més especialitzats sempre he arribat en el top ten...dels darrers!


   No vaig perdre l'oportunitat de premiar-me amb el primer bany de mar de la temporada.